Filat, primele declarații după eliberare
Politic 4 decembrie 2019, 21:17 | 3082

Fostul prim-ministru Vladimir Filiat a ieșit azi în fața presei, chiar la o zi după ce a fost eliberat din închisoare. Filat afirmă că nu se simte deoacamdată liber și este sigur că autoritățile vor depune eforturi ca să-l întoarcă în celulă. El spune că prietenii îl sfătuiesc să plece din țară, dar nu o va face. Fostul lider PLDM a declarat că nu se va implica în politică, însă asta nu exclude comunicarea cu politicienii.

Vladimir Filat crede că șeful statului a fost dezinformat atunci când i s-a spus că Maia Sandu ar fi contribuit la eliberarea sa.

Mai mult, fostul lider PLDM afirmă că în prezent miza autorităților este cine îl va reîntoarce pe Filat la pușcărie. Potrivit lui, de când a fost eliberat i se transmite insistent mesajul să plece cât mai urgent din țară. Fostul prim-ministru a precizat că nu are restricții din a părăsi teritoriul Republicii Moldova, doar că trebuie să informeze serviciul de probațiune.

Cât despre revenirea sa în politică, fostul premier Vlad Filat susține că încă mai este membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova, formațiune pe care a condus-o. Anterior, el și-a suspendat acest statut, iar în prezent nu a decis dacă va solicita anularea suspendării. Fostul premier a mai spus că s-ar putea să participe la ședința Consiliului Politic Național al PLDM, care are loc sâmbătă, 8 decembrie, dar că nu va accepta să conducă formațiunea, în cazul în care i se va propune.

Vladimir Filat a declarat însă că acest lucru nu înseamnă că nu va comunica cu politicienii. El a evitat să dea vreun nume. Mai mult, fostul prim-ministru a spus că are experiență bogată în ceea ce înseamnă politcă și ar putea oferi consultanță dacă îi va fi solicitată.

Întrebat cum se va descurca din punct de vedere financiar după ce toată averea i-a fost confiscată, Filat a răspuns:

Ex-premierul Vladimir Filat, condamnat în 2016 la noua ani de închisoare în dosarul jafului din sistemul bancar, a fost eliberat ieri din Penitenciarul nr. 13, cu doi ani, 11 luni și trei zile înainte de termen. 

Opinia ta contează. Comentează!