Pe continentul european, Regatul Unit este țara cu cel mai mare număr de decese, în timp ce în Uniunea Europeană Italia rămâne țara cu cea mai ridicată mortalitate. Dacă în Europa pandemia a început să intre în regres, ea continuă să facă ravagii în Statele Unite și Brazilia, ambele țări în care numărul de infectări zilnice crește masiv.

Epidemia avansează cu rapiditate și în India, care cunoaște în ultimele săptămâni o creștere dramatică a numărului de cazuri și de infectări.

China a reinstalat o izolare strictă în apropiere de Beijing, care a afectat aproximativ 400.000 de oameni, după o creștere a cazurilor de coronavirus. O recentă evoluție din Beijing a făcut ca autoritățile să se teamă de un posibil al doilea val. Tot în China, primele teste realizate pe oameni cu un vaccin nou sugerează că tratamentul ar putea fi sigur şi eficient, au anunţat reprezentanţii Sinopharm.

Conform unor noi calcule bazate pe o medie, în perioada 1 - 27 iunie, peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore, din cauza bolii. Aceasta echivalează cu 196 de persoane pe oră, sau o persoană la fiecare 18 secunde.