Ceban le-a spus jurnaliștilor că ar vrea, în acest fel, să se asigure că direcţiile administraţiei orăşeneşti "funcţionează în conformitate cu legea şi corespund aşteptărilor cetăţenilor".

El a mai anunțat că primul lucru pe care îl va face este "să scoată turnichetul şi controlul documentelor la intrarea în instituţie", pentru că Primăria ar trebui să fie transparentă, iar cetăţenii să poată veni în linişte cu problemele lor". De asemenea, Ion Ceban a spus că miercuri va organiza prima şedinţă operativă a serviciilor municipale.

Întrebat dacă mai este membru al PSRM, noul primar a declarat că își va suspenda pe parcursul zilei de astăzi această calitate, conform promisiunii făcute în campania electorală.

Cu referire o majoritate în Consiliul Municipal Chișinău, Ceban a ezitat, spunând că "lucrează deja la o viitoare matrice politică în consiliu, a purtat discuţii cu consilierii tuturor facţiunilor şi a primit asigurări că proiectele de dezvoltare vor fi sprijinite".

Vorbind despre lupta împotriva construcţiilor ilegale şi promisiunile sale electorale de a demola trei construcţii ilegale în caz de victorie, Ceban a spus că "va urma o intervenţie a autorităţilor municipale în acest domeniu".