Guvernul României va acorda măști de protecție la 2,3 milioane de persoane
Externe 22 mai 2020, 23:01 | 1053

Guvernul de la Bucureşti va împărți măști de protecţie pentru 2,3 milioane de omeni și va distribui pachete cu produse de igienă și alimente familiilor defavorizate. România va beneficia de până la cinci miliarde de euro drept sprijin european pentru susținerea companiilor și salariaţilor, după ce peste un sfert de milion de persoane au revenit acasă din străinătate, unde munceau.

Guvernul României a aprobat ordonanţa de urgenţă privind acordarea măştilor de protecţie pentru categoriile defavorizate. 2,3 milioane de persoane vor beneficia de acestea. Executivul de la Bucureşti a mai hotărât să distribuie pachete cu produse de igiena, dar şi alimente, pentru mai bine de 1,2 milioane de oameni care sunt la limita sărăciei. Acestea vor fi cumpărate din bani europeni cu o cofinanțare din bugetul de stat al României. Premierul Ludovic Orban a vorbit despre un program la nivel european pentru susținerea companiilor și a angajaților, prin care România va beneficia de până la cinci miliarde de euro, sub forma de împrumuturi, după ce aproape 300 de mii de cetățeni s-au întors în țară și vor fi în căutarea unui loc de muncă.

Peste 38 de mii de asistenții sociali care lucrează în centrele pentru îngrijirea persoanelor vârstnice sau cu dizabilități vor primi un stimulent de risc social de aproape 240 de euro, care se va acorda însă doar o singură dată. Starea de alertă, intrată în vigoare pe 15 mai, a impus și obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile închise. Mulţi se plâng că este greu de suportat, mai ales în zilele călduroase, alţii invocă motive medicale. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat Ordinul privind instituirea obligativității purtării măștii, a triajului epidemiologic și a dezinfectării mâinilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus.

Conform documentului menționat, în perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice încăpere închisă, în spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă. Triajul epidemiologic presupune observarea semnelor și simptomelor respiratorii și măsurarea temperaturii cu un termometru noncontact. Temperatura înregistrată nu trebuie să depășeasca 37,3 grade Celsius. 

Opinia ta contează. Comentează!