180 de cetățeni moldoveni au rămas blocați pe aeroportul din Praga și cer ajutorul oficialilor de la Chișinău
Social 2 aprilie 2020, 20:30 | 1717

180 de cetățeni moldoveni, care urmau să ajungă acasă din Cehia, cu o cursă avia charter, au rămas blocați pe aeroportul din Praga și cer ajutorul oficialilor de la Chișinău. Printre pasageri sunt mame cu micuți, precum și femei însărcinate. Purtătorul de cuvânt al Autorității Aeronautice Civile ne-a spus că despre acest caz să știe, dar a adăugat că NU autoritățile statului se fac vinovate de producerea lui, ci escrocii care au organizat zborul. Cursa respectivă NU a fost autorizată de Comisia pentru Situații Excepționale.

Oamenii afirmă că urmau să ajungă aseară la Chișinău. Mai apoi, li s-a spus că zborul a fost amânat pentru astăzi. Iar azi, după ce cursa a apărut pe panoul informațional al aeroportului din Praga și oamenii au trecut controlul de frontieră, fiindu-le aplicată ștampila respectivă în pașaport, au fost anunțați că avionul nu mai vine.

Printre pasageri sunt femei însărcinate și copii.

Această femeie spune că are de urmat un tratament, pe care în Cehia nu și-l permite. Mai mult, a rămas și fără medicamente.

Disperarea conaționalilor a sensibilizat-o pe acestă femeie, și ea originară din Republica Moldova, angajată a aeroportului din Praga. Ea a cumpărat de mâncare din banii proprii și a împărțit tuturor câte ceva.

Ofițerul de presă al Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolica, ne-a spus că acestă cursă nu a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale.

Potrivit aceleiași surse, cazul moldovenilor blocați pe aeroportul diin Praga va fi discutat la Comisia pentru Situții Excepționale. Un caz asemănător s-a produs recent la Paris. Și atunci autoritățile au declarat că organizatorii cursei ar fi comis o escrocherie. Până la urmă, acei oameni au ajuns la Chișinău a doua zi. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie