COVID-19, bilanțul mondial
Externe 8 aprilie 2020, 17:06 | 1415

România are 209 morți din cauza coronavirusului. În toată lumea, au murit peste 83 de mii de oameni. În timp ce pe glob sunt aproape un milion și jumătate de cazuri de infecție cu noul virus, Italia anunță îmbunătățiri. Și Germania are în continuare o rată mică a mortalității, însă Franța și Spania luptă nonstop. În Statele Unite au murit două mii de oameni, într-o singură zi.

În România, cele mai multe îmbolnăviri sunt în Suceava şi Bucureşti, iar numărul pacienților ar putea urca până la 5.000 în următoarele zile.

La nivel global, decesele provocate de noul virus au depășit 83 de mii.

Autoritățile italiene au anunțat că aproape 1560 de pacienți au fost declarați vindecați de coronavirus, numărul total de persoane tratate ridicându-se la peste 24 de mii. De asemenea, numărul de pacienți în terapie intensivă a scăzut cu 106, iar cel de infecții continuă să încetinească. Peste 17 mii de persoane și-au pierdut viața, în Italia, în urma epidemiei de coronavirus.

Franţa rămâne statul european cu cel mai mare număr de decese şi de cazuri noi de la o zi la altă, IAR în Spania, după mai multe zile de scădere continuă, numărul morților a crescut din nou, până la 743 de decese în ultimele 24 de ore.

Italia şi Spania vor finanţa o testare masivă a oamenilor. Primul scop este identificarea celor care au dezvoltat anticorpi, dar şi a bolnavilor asimptomatici, care vor fi izolaţi în hoteluri până la vindecarea totală.

Germania trece la reguli mai dure: folosirea obligtorie a măştii, impunerea unei limite de participanţi la reuniuni şi păstrarea distanţei sociale.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson rămâne la terapie intensivă, dar starea lui este stabilă. În ultimele ore i s-a administrat oxigen, iar omologii săi din toată lumea l-au încurajat. Vestea rea este că, la ultimul bilanț pe 24 de ore, în Regat au murit 758 de oameni.

Noul coronavirus continuă să facă ravagii în Statele Unite, care au înregistrat aproape 2.000 de morţi - cel mai grav bilanţ zilnic în lume de la începutul pandemiei. Odată cu această creştere-record, prima putere mondială se apropie încă un pic de primele două cele mai îndoliate ţări de până acum, Italia şi Spania.

În New York, mii de pacienţi vor putea fi trataţi pe o navă militară. Casa Albă a promis că nimeni nu va trebui să plătească pentru îngrjire medicală. Nici măcar cei 30 de milioane de oameni neasiguraţi. 

Opinia ta contează. Comentează!