Image-Description
Amenințarea rusă va deveni un subiect de preocupare permanentă al NATO
Externe 6 noiembrie 2019, 14:20 | 1214

Ameninţarea rusă va fi un subiect major la summitul NATO, anunță vicepreşedintele Alianței Nord-Atlantice şi fost ambasador al Bulgariei în SUA, Elena Poptodorova.

Ea a subliniat că până în acest moment, provocările cu care se confruntă Alianţa au fost prezentate la nivel de lucru, în şedinţele anterioare ale NATO.

"Acum, acestea vor adopta o formă generalizată şi vor fi discutate şi sancţionate chiar de şefii de stat sau de guvern. În primul rând, aceasta este desigur ameninţarea rusă, securitatea cibernetică, extinderea războiului hibrid", a precizat Poptodorova, citată de focus-news.net

Poptodorova a amintit că vara trecută a adus o serie de cazuri de intervenţie hibridă din partea rusă în mai multe ţări europene.

"Interferenţa părţii ruse a fost semnalată în Germania, Franţa, Elveţia - în Elveţia, chiar s-a impus deplasarea lui Serghei Lavrov pentru a reglementa cazul. Bulgaria a pus în sfârşit subiectul pe masă. Deci, fără îndoială, subiectul despre Rusia va fi permanent", spune Elena Poptodorova.

Opinia ta contează. Comentează!