Decizia prin care locuitorii din municipiul Chișinău sunt obligați să poarte mască în aer liber este un abuz
Social 23 noiembrie 2020, 19:28 | 1314

Decizia autorităților de a-i obliga pe locuitorii municipiului Chișinău să poarte mască în spațiile publice deschise este un abuz, consideră avocatul Iulian Rusanovschi, care a contestat hotărârea în instanță. Opinia locuitorilor orașului este împărțită. Unii sunt de acord, alții - nu. În timp ce autoritățile invocă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, avocatul Rusanovschi subliniază că această decizie încalcă libertățile stabilite în Constituție.

Potrivit avocatului, nu există vreun studiu, care ar demonstra că purtarea măștii în aer liber ar proteja oamenii de infectare. Mai ales că persoanele pot purta orice tip de mască.

Pe străzile Chișinăului am văzut multe persoane care nu purtau măștile corect. Unii țin masca sub barbă sau astupă doar gura, nu și nasul.

Alții poartă corect masca, dar nu toți sunt de părere că este necesară în aer liber.

Am întâlnit și persoane, care nu purtau mască, deși o aveau.

Decizia de vineri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău îi obligă pe locuitorii din Chișinău și suburbii să poarte măști în spațiile publice deschise, nu doar în spațiile închise și transport public. Secretarul interimar al Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Boris Gâlca ne-a spus că decizia este în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, experiența altor țări și studiile medicale, bazate pe dovezi. Astfel, masca este singura metodă simplă și eficientă pentru a controla răspândirea virusului, susține Boris Gâlca, care este și șeful adjunct al Direcție generale asistență socială și sănătate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie