Image-Description
Eșecul Adunării Generale a Judecătorilor: a început cu un protest și nu s-a mai terminat, în lipsă de cvorumv (VIDEO)
Politic 25 octombrie 2019, 11:41 | 2256

Adunarea Generală a Judecătorilor, convocată astăzi, 25 octombrie, de un grup de magistrați care insistă aupra demiterii actualei componențe a CSM-ului, a suferit un eșec, în lipsă de cvorum. Anunțul a fost făcut, la aproape o oră după ce urma să înceapă ședința, de de judecătorul Aureliu Postică, care a afirmat că s-ar fi prezentat 160-170 de mahgistrați.

Ședința Adunării a început cu un protest organizat de activistul Pavel Grigorciuc, care a afișat pancarde pe care scria „Jos corupția!”, „Lustrație” și „Libertate deținuților politice”. De asemenea, el a înșirat pe masa prezidiului o pungă cu „dolari” și „euro”, bancnote fotocopiate, declarând că fără bani judecătorii nu s-ar apuca de lucru.

După ce a constatat că ședința nu poate fi deliberativă, judecătorul Aureliu Postică le-a propus celor prezenți să rămână pentru a discuta probleme din sistem, inclusiv proiectul prin care se propune schimbarea modaliității de selectare a membriloc CSM, însă la acel moment o bună parte din magistrați au părăsit deja sala.

Adunarea Generală a Judecătorilor

Amintim că magistrații au fost convocați, astăzi, într-o ședință excepțională a Adunării Generale a Judecătorilor, pe ordinea de zi a căreia se regăsea un singur subiect: alegerea noilor membri ai CSM. Asta după ce, în data de 27 septembrie, la o altă Adunare Generală Extraordinară a Judecătorilor au fost revocate mandatele a șase membri CSM.

Membrii revocați ai CSM-ului au refuzat însă din funcții, declarând că decizia din 27 septembrie este ilegală, fiind adoptată în lipsa de cvorum.

Înaintea ședinței de astăzi, premierul Maia Sandu, ministrul Justiției și președintele Igor Dodon au lansat mesaje prin care i-au îndemnat pe magistrați să nu se lase manipulați, să se abțină de la acțiuni ilegale și să nu participe la această Adunare Generală a Judecătorilor.

Opinia ta contează. Comentează!