Potrivit lui Robu, procurorii au acumulat probe care indică bănuiala rezonabilă că, în 2013, Vladimir Cebotari, prin folosirea situației de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat, a contrbuit direct la preluarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Într-un discurs pe care l-a ținut în plenul ședinței, Vlaidmir Cebotari a afirmat că acțiunile Procuraturii la adresa sa ar fi fost dictate de ministrul de Interne, Andrei Năstase, și ar urmări să-i reducă șansele de accede în funcția de primar al Chișinăului.

„Sunt acuzat că am fost membru al unei comisii care a făcut o evaluare tehnică, care a acceptat includerea taxei de modernizare în contract. Am auzit că eu sunt persoana care se face vinovată de inițierea procedurii de concesionare. Prima decizie de Guvern a fost aprobată în 2012, nu am avut nicio calitate în acel Guvern”, a mai spus Cebotari.

Deputatul ACUM Lilian Carp l-a întrebat pe Dumitru Robu dacă vor fi cercetați penal și alți oficiali responsabili de procesul de concesionare a Aeroportului. „La moment nu pot da nume la toți autorii. În privința tuturor persoanelor implicate vor fi întreprinse acțiuni de urmărire penală”, a răspuns Robu.

Amintim că, în 2013, Vladimir Cebotari a făcut parte din comisia de concurs pentru selectarea câştigătorului licitaţiei de privatizare a Aeroportului Internaţional Chişinău. În 2015, tot el a devenit președinte al unei Comisii privind evaluarea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.