Șapte morți în urma furtunii Michael
Externe 12 octombrie 2018, 15:40 | 1387

Furtuna „Michael”, care a devastat statele americane Florida, Georgia şi Carolina de Nord, a provocat moartea a cel puţin şapte oameni. Sute de case au fost distruse de copacii care s-au prăbușit peste ele. Echipajele de salvatori caută în continuare supraviețuitori.

Militarii intervin cu excavatoare şi buldozere printre dărâmături pentru a permite astfel echipajelor de urgenţă să caute supravieţuitori sau persoane decedate. Totodată, mai multe elicoptere au survolat zona. În căutarea celor dispăruți au fost folosiți câini, drone şi echipamente GPS. De asemenea, autoritățile locale i-au îndemnat pe supraviețuitori să fie prudenți, întrucât sunt multe fire de înaltă tensiune și copaci la pământ.

„Michael” a lovit țărmul ca o furtună de categoria a patra din cinci. Uraganul a provocat inundaţii puternice în anumite zone din Georgia şi Virginia. În jur de 1,2 milioane de case şi sedii de companii au rămas fără curent electric. Numărul persoanelor cazate în adăposturile de urgenţă a crescut până la 20 de mii.

Opinia ta contează. Comentează!