Acest post fiscal staționar a fost amplasat în incinta magazinului din satul Cuizăuca, ce aparține familiei Cojocari. La fel s-a întâmplat și în magazinele celor doi soți deschise în satul Otac și Cogâlniceni.

Inspectorii fiscali și-au făcut apariția la începutul săptămânii, la scurt timp după ce soții Cojocari au fost ținta altor controale și s-au ales cu amenzi de zeci de mii de lei.

În spatele presiunilor ar sta Eleonora Graur, deputată a PD, vicepreședintă a Partidului Democrat și fostă președintă q raionului Rezina, dar încă în funcție atunci când s-au acordat ajutoarele.

Că de ajutoare sociale au beneficiat membri ai PD și rude de-ale Eleonorei Graur o demonstrează deciziile Consiliului Raional Rezina și cele ale Primăriei Cuizăuca, instituții de la care nu am reușit să obținem o reacție. Printre persoanele declarate social-vulnerabile și care s-au ales cu ajutoare se numără: Nina Lupașco, mama Eleonorei Graur; Raisa Bobeico, educatoare la grădinița din sat; Vasile Bârcă, membru PD și consilier local, dar și soția acestuia, care este asistent social.

Că alții o duc cu mult mai greu, o demonstrează priveliștea din sat. Tudor Volcu are 55 de ani și stă într-un cărucior cu rotile din cauza că i-a fost amputat un picior. Singura sursă de existență este pensia de 1.200 de lei. Sora îl ajută cu ce poate.

Și alți săteni se consideră uitați de autorități.

Eleonora Graur a refuzat să răspundă acuzațiilor.

În urma difuzării materialului în cadrul emisiunii "60 de minute" de la Jurnal TV, reprezentanții conducerii Serviciului Fiscal de Stat au avut o întâlnire cu agenții economici, iar problema a fost rezolvată. Cu detalii vom reveni.