CESP a aprobat reluarea activității centrelor comerciale în zilele de sâmbătă și duminică
Social 5 martie 2021, 19:18 | 1892

Autoritățile s-au răzgândit - centrele comerciale vor lucra în weekend. O decizie în acest sens intră în vigoare astăzi, înaintea Zilei de 8 martie. Acum trei săptămâni, centrele comerciale erau obligate să-și sisteze activitatea în zilele de sâmbătă și duminică. Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a aprobat astăzi noul regim de muncă a centrelor comerciale pentru weekend.

Administratorii centrelor comerciale vor fi obligați să monitorizeze starea de sănătate a angajaților, să efectueze cu strictețe termometria fiecărui vizitator și să permită accesul acestora în incinta clădirilor doar cu purtarea măștilor de protecție. Intrarea în magazine va fi restricționată pentru persoanele care vor manifesta simptome de febră. La fel, vizitatorii vor trebui să păstreze distanța între ei de patru metri. În localitățile unde este stabilit nivelul de alertă Cod Roșu vor fi implementate măsuri de prevenire a infecției cu Covid-19 cum ar fi.

De astăzi sunt în vigoare noi reguli de trecere a frontierei. Testul negativ la COVID-19 nu mai este obligatoriu la intrarea în Republica Moldova. În schimb, persoanele vor trebui să completeze un formular, în care se obligă să respecte regimul de autoizolare de 14 zile. Sunt scutiți de acest regim copiii cu vârsta mai mică sau egală cu cinci ani, elevii și studenții care urmează să susțină examene, care merg la studii în instituții de învățământ pe teritoriul Republicii Moldova sau peste hotare, sau care se deplasează pentru activități legate de finalizarea studiilor. Nu vor sta în izolare persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau umanitar, inclusiv însoțitorul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie