Electorala Chișinău 2018
Politic 23 aprilie 2018, 19:54 | 2441

Autoritatea electorală din Chișinău a înregistrat-o oficial în această seară în cursa pentru Primăria Chișinău pe Alexandra Can, candidata Partidului Național Liberal din Republica Moldova. În același timp, o parte dintre concurenții electorali pentru funcția de primar al capitalei și-au continuat astăzi activitățile în cadrul campaniei.

Candidatul Partidului "Democrația acasă" a organizat o conferință de presă în care a îndemnat toți candidații proeuropeni pentru Primăria Chișinău să participe la o masă rotundă.

Candidatul socialiștilor, Ion Ceban, a susținut o conferință de presă în fața Universității Tehnice, în care a vorbit despre concepția transformării Chișinăului într-un oraș „deștept”. Ca de obicei, a fost însoțit de mai mulți tineri cu pancarte.

Iar Andrei Năstase, candidatul unic al Platformei Demnitate şi Adevăr, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi al Partidului Liberal Democrat din Moldova, a continuat întâlnirile cu cetățenii, în care le-a vorbit despre programul „Chișinău – capitala în care să vrei să trăiești!”. Năstase a expediat un comunicat presei, în care se spune despre faptul că Platforma DA a organizat un marș, în cadrul căruia zeci de activiști au mers cu automobilele în toate orașele, satele și comunele municipiului.

Niciun alt candidat pentru Primăria Chișinău nu a avut astăzi vreun eveniment public și nici nu a expediat vreun comunicat de presă. Până în prezent, au fost înregistraţi în cursă 11 candidaţi, iar alți doi așteaptă răspunsul de la autoritatea electorală.

De asemenea, niciun candidat pentru Primăria Bălți nu a avut astăzi vreun eveniment public. În acest municipiu, până acum, au fost înregistraţi în cursă șase concurenți, iar în așteptarea unui răspuns de la autoritatea electorală sunt încă doi candidați.

Opinia ta contează. Comentează!