Fiecare al patrulea cetățean crede că virusul e doar un mit
Social 23 octombrie 2020, 17:37 | 1114

Fiecare al patrulea cetățean crede că virusul COVID-19 nu există și că este doar un mit. Așa arată datele Barometrului Opiniei Publice prezentat astăzi. Cel mai mult, noul coronavirus este negat de cei de la sate - 31 la sută din populația rurală nu crede în COVID. Așa arată peisajul pandemic la mai bine de zece luni de când în Moldova se moare de COVID.

Potrivit sondajului, 32,5% dintre cei intervievați cred că pandemia va dura mai mult de un an. Majoritatea respondenților au preferat să nu răspundă la întrebarea despre posibila durată a pandemiei.

VASILE CANTARJI, sociolog: "Aproape 40 la sută nu și-au pus această întrebare, în rest, lumea începe a se împăca cu ideea că această criză va dura mai mult de un an și în minoritate sunt cei care cred că scăpăm relativ curând de pandemie."

Jumătate dintre participanții la sondaj, adică 44,9% cred că Guvernul a gestionat prost criza pandemică. Aceeași cercetare arată că 91,4% dintre respondenți consideră că este exclus ca ei să se fi infectat cu COVID-19, fără să manifeste simptome.

VASILE CANTARJI, sociolog: "Procent mai sporit al celor care cred că au avut COVID sunt din mediul urban, acelor tineri care trec prin infecție asimptomatic, deși, se presupune că ei transmit cel mai probabil virusul, sunt oricum infecțioși."

O treime dintre intervievați au spus că nu cunosc personal pe cineva care a fost testat pozitiv la COVID-19. Totuși, în acest caz se creează o corelație inversă cu indicatorii privind mitul existenței virusului, precum și probabilitatea de a se infecta. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1 124 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie