Ambasada SUA a donat 25 de calculatoare pentru Centrul COVID-19 de la „Moldexpo”
Social 8 aprilie 2020, 19:43 | 1163

Centrul de Triere COVID-19 de la „Moldexpo” ar putea fi gata de vineri să-i primească pe cei suspectați de infectare, au declarat autoritățile. Acest lucru este posibil datorită sprijinului tehnic oferit de Ambasada Statelor Unite la Chișinău, precum și de o companie privată de telecomunicații. De asemenea, Primăria capitalei a anunțat că urmează să fie deschis încă un spital de campAnie pentru persoanele suspectate de infectare cu noul tip de coronavirus.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck Hogan, a vizitat Centrul de triere COVID-19 de la „Moldexpo” și a donat 25 de calculatoare acestei instituții. Diplomatul a declarat că, astfel, țara sa vrea să ajute la salvarea de vieți omenești.

Calculatoarele au fost instalate și conectate la internet. De aceste lucrări s-a ocupat o companie privată de telecomunicații din Moldova.

Potrivit ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, acest sprijin tehnic are o importanță majoră în lupta cu noul tip de coronavirus.

Vineri, persoanele suspectate de infectare vor putea fi transportate la Centrul de Triere de la „Moldexpo”, AU declarat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, și directorul instituției medicale Oleg Crudu.

Ion Ceban a mai spus că, în timpul apropiat, pacienții suspectați de contaminare cu COVID-19 vor putea fi transportați și la Centrul Clinic „Constructorul”, unde în prezent sunt efectuate lucrări de amenajare, pentru care municipalitatea a alocat 500 de mii de lei.

Am mers astăzi la respectiva instituție medicală pentru a vedea la ce etapă sunt lucrările de amenajare. Directorul adjunct a refuzat să ne ofere informații fără acordul șefului său, care atunci s-ar fi aflat „în teren”. Amintim că, în prezent, pacienții suspectați sau infectați cu noul tip de coronavirus sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, Spitalul Ministerului Sănătății și în cel al Cancelariei de Stat din Chișinău, dar și la Bălți și în mai multe instituții medicale din centrele raionale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie