Peste 70% dintre elevii participanți la un sondaj au spus că au fost umiliți de colegii lor
Social 25 februarie 2020, 20:24 | 774

Peste 70 la sută dintre copii au fost victime ale umilinței din partea colegilor. Este concluzia unui studiu realizat pentru prima oară de UNICEF în Republica Moldova. Potrivit experților, agresiunea fizică dintre elevi a fost raportată de fiecare al treilea participant la cercetare. Avocatul poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu spune că astfel de fenomene sunt tăinuite de majoritatea instituțiilor de învățământ. Părinții confirmă însă și dau alarma, obligându-i pe unii deputați să reacționeze.

Pedagogii din Chișinău spun că în ultimii ani elevii sunt informați intens despre fenomenul bullying, care s-ar descifra ca bătaie de joc, umilință.

Elevii cunosc fenomenul, dar nu-și amintesc să fi fost implicați în astfel de cazuri.

Unii părinți spun că sunt la curent cu astfel de situații.

UNICEF a realizat în premieră, în anul trecut, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, studiul privind bullying-ul în rândul adolescenților din Republica Moldova. Potrivit acestuia, marea majoritate, 86,8 la sută, din totalul elevilor din clasele VI - XII sunt afectați de bullying, unii fiind victime, ia alții agresori sau martori. Peste două treimi, 75,6 la sută, sunt martori ai fenomenului, iar 70 la sută sunt victime. Proporția agresorilor este de peste 40 la sută. Marja de eroare este de plus minus 2,1 la sută. Audieri publice privind rezultatele studiului urmează să aibă loc în aproximativ cinci raioane din Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie