Șeful Centrului cooperare polițienească internațională, Viorel Țentiu, a precizat că este vorba despre o chestie pur tehnică și că în câteva zile numele lui Caramalac ar urma să apară din nou în lista celor căutați de Interpol.

VIOREL ȚENTIU, șeful Centrului cooperare polițienească internațională: "Grigore Caramalac este în continuare căutat internațional pentru arest și extrădare. După modificările care s-au făcut, știți că a fost anulat un mandat de arest și a fost clasată o cauză penală, aceste modificări au fost introduse în baza de date. Acum el pe intern, pe canalul nostru de comunicare, el este în continuare căutat internațional, însă tehnic secretariatul general urmează în două-trei zile maxim să-l pună înapoi pe site-ul public al Interpol."

Săptămâna trecută, Jurnal TV a prezentat în exclusivitate un document potrivit căruia Grigore Caramalac, alias Bulgaru, ar putea fi scos de sub urmărire internațională și că o solicitare în acest sens a fost adresată Ministerului de Interne de către avocatul lui Caramalac, Alexei Frunze. În baza acestei cereri, Biroul Interpol de la Chișinău a transmis solicitarea către mai multe instituții, printre care și Inspectoratul de Poliție Centru. Toate după ce una dintre cauzele penale pe numele lui Grigore Caramalac a fost clasată pe 11 septembrie 2020. Amintim că, Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”, a fost dat în căutare prin Interpol încă în 1998, fiind acuzat de estorcare de fonduri, banditism, tâlhării și furturi în proporții deosebit de mari. Pe parcursul a mai bine de zece ani, de când a fost anunțat în căutare generală, Caramalac a fost reținut în repetate rânduri, în Rusia și Ucraina, dar de fiecare dată a rămas în libertate. Totodată, fiind căutat prin Interpol, el a reușit să participe la mai multe acțiuni publice, iar fostul lider de la Kremlin, Dmitri Medvedev, i-a acordat în august 2008 cetățenie rusă. În 2014, cauza penală a ajuns ilegal din Republica Moldova în Rusia, iar instanțele de acolo l-au achitat.