Secretarul general al PD susține că mai mulți membri de partid ar fi fost somați să-și dea demisia
Social 13 ianuarie 2021, 19:58 | 1646

Democrații își acuză foștii parteneri de coaliție - socialiștii - de intimidarea liderilor locali ai PD. Secretarul general al formațiunii, Alexandru Jizdan, susține că mai mulți membri din teritoriu ai formațiunii, angajați la stat, au fost somați să demisioneze deoarece nu ar fi acceptat să lucreze, în campania electorală, pentru Igor Dodon. Vizat în declarații, singurul care a reacționat a fost directorul Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei, care a dezmințit informațiile.

Despre intimidarea liderilor locali ai PD au vorbit astăzi directorul Oficiului Poștal Bălți, Vasile Guțu, și fostul director al Agenției Servicii Publice Ialoveni Ilie Castraveț. Cel din urmă susține că a fost demis ilegal în timp ce se afla în concediu medical.

ALEXANDRU JIZDAN, secretar general al PDM: "După alegerile prezidențiale Igor Dodon, frustrat fiind de înfrângerea sa, continuă să pună presiuni pe conducătorii din serviciile desconcentrate considerând că neimplicarea dânșilor în susținerea sa a dus la înfrângere."

VASILE GUȚU, director al Oficiului Poștal Bălți: "S-au început întâlnirile domnului Zaharia cu directorii centrelor de poștă și fiecare întâlnire se termina cu "scrie cerere de eliberare". Și eu la rândul meu am fost invitat, mi s-a adresat la fel, însă mi s-a spus că uite, am lista și chiar mi-a prezentat lista directorilor de poștă, 15 la număr, care trebuiau să scrie cerere și să fie eliberați din funcție. În preajma alegerilor prezidențiale, am fost obligați de către domnul Zaharia de a participa și noi, directorii cu tot colectivul în campania prezidențială de partea unui candidat și dumneavoastră cunoașteți foarte bine cine este acel candidat și ni s-au dat și nouă indicații directe. S-a format un grup al directorilor pe Viber în frunte cu domnul Zaharia și toate indicațiile au fost trimise pe acest grup."

ILIE CASTRAVEȚ, ex-director Centrul multifuncţional Ialoveni: "Îndată după ce Partidul Democrat a anunțat că părăsește coaliția de guvernare, s-au început la noi în Agenția Servicii Publice raidurile de dat afară sau de impunere să scrie cerere unde am nimerit și eu. A spus direct - domnule Castraveț, asta-i situația, dumneavoastră vreți, nu vreți trebuie să depuneți cerere benevol, dacă nu noi prin toate măsurile legale, nelegale tot o să fiți dat afară."

Directorul întreprinderii „Poșta Moldovei” Vitalie Zaharia a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă plasat pe site-ul instituției. Zaharia dezminte acuzațiile și le califică drept false și defăimătoare, accentuând că, pe parcursul anului 2020, au fost desfășurate mai multe anchete vizând abaterile înregistrate în gestionarea patrimoniului întreprinderii, în care a fost vizat Vasile Guțu.

Dat fiind faptul că anchetele au constatat încălcări grave și prejudiciabile întreprinderii, directorul CP Bălți, Vasile Guțu, prin intermediul acestei conferințe de presă și acuzațiilor false aduse, a încercat să sustragă atenția de la abaterile grave săvârșite, care prezumă atragerea la răspundere disciplinară și materială ce-i revine în acest sens. Totodată, specificăm că nu au fost desfășurate acțiuni cu caracter politic în campaniile electorale.

Agenția Servicii Publice nu a reacționat la acuzațiile aduse în cadrul conferinței de presă. I-am sunat și pe liderul PSRM, Igor Dodon, dar și pe purtătoarea de cuvânt a formațiunii, Irina Astahova, dar ambii au ignorat apelurile.Alexandru Jizdan a spus că pe cazul lui Vasile Guţu va fi sesizată Procuratura Generală, iar în cazul lui Ilie Castraveţ - va fi depusă o plângere în instanţa de judecată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie