Unii angajați ai Căilor Ferate din Moldova nu și-au mai primit salariile din octombrie 2020
Social 20 ianuarie 2021, 19:43 | 825

Platforma DA cere audierea conducerii întreprinderii de stat „Căile Ferate ale Moldovei” și a Agenției Proprietății Publice în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, audierile sunt determinate de restanțele salariale mari și concedierea masivă a angajaților.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședintele Parlamentului: "Vrem să cunoaștem exact care este situația financiară la una dintre cele mai mari întreprinderi de stat, ce motive reale au condus la reținerile salariale și la concedierea în masă a angajaților și dacă nu cumva se urmărește falimentarea intenționată a entității. Să analizăm și raportul de audit al Curții de Conturi, precum și gradul de îndeplinire a recomandărilor acestei instituții de către conducerea întreprinderii de stat Calea Ferată."

A scris Slusari pe pagina sa de Facebook. Politicienii reacționează după ce mai mulți angajați ai Căilor Ferate din Moldova au anunțat că nu și-au mai primit salariile din octombrie 2020. Conducerea întreprinderii spune că restanțele s-au format din cauza pandemiei, care a condus la scăderea traficului de pasageri și mărfuri. Mai mult, CFM a acumulat o datorie și față de bugetul de stat în valoare de peste 23,5 milioane de lei. Datoria s-a format deoarece întreprinderea nu a plătit impozite în octombrie și noiembrie 2020. Potrivit directorului adjunct al CFM, Miron Găgăuz, deoarece trenurile internaționale de călători nu mai circulă din martie 2020, urmează a fi disponibilizate 258 de persoane care deserveau aceste trenuri, inclusiv 201 conductori de tren.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie