Regina Elisabeta a fost informată în legătură cu campania de vaccinare a Regatului Unit
Externe 26 februarie 2021, 19:58 | 1392

Regina Elisabeta a lăudat rapiditatea cu care se desfăşoară campania de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 în Marea Britanie şi i-a încurajat pe cetățenii, care nu s-au vaccinat până în acest moment, să se gândească la riscul la care îi supun pe cei vulnerabili. Biroul de presă de la Palatul Buckingham a anunţat public că regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, au primit primele doze ale unui vaccin anti-COVID-19 pe 9 ianuarie.

REGINA ELISABETA A II-a, regina Marii Britanii: "Pe de altă parte, cred că este în mod evident ceva dificil pentru oamenii care nu s-au vaccinat niciodată... însă ei ar trebui să se gândească mai degrabă la ceilalţi oameni din jur, decât la ei înşişi."

Videoconferinţa a fost organizată pentru ca regina Elisabeta a II-a să fie informată în legătură cu felul în care cele patru naţiuni din componenţa Regatului Unit au colaborat între ele pentru a reuşi să vaccineze 18,6 milioane de rezidenţi în mai puţin de trei luni, de la debutul campaniei de vaccinare.

REGINA ELISABETA A II-a, regina Marii Britanii: "Mi se pare remarcabil cât de repede a fost realizat acest lucru şi cât de mulţi oameni au primit deja vaccinul. Continuați cu această muncă minunată!"

În cadrul unei iniţiative ieşite din tiparele protocolului regal, biroul de presă de la Palatul Buckingham a anunţat public că regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, au primit primele doze ale unui vaccin anti-COVID-19 pe 9 ianuarie.

REGINA ELISABETA A II-a, regina Marii Britanii: "Odată ce veţi primi vaccinul, veţi avea acel sentiment că vă veţi simţi protejaţi, iar eu cred că acest lucru este foarte important."

Potrivit presei britanice, suverana a decis că această informaţie trebuie să fie făcută publică, pentru a preveni astfel eventualele dezinformări şi speculaţii.

REGINA ELISABETA A II-a, regina Marii Britanii: "După părerea mea, este inofensiv și foarte rapid. Am primit multe mesaje de la oameni care au rămas surprinși de simplitatea administrării acestui vaccin. Înțepătura nu a durut deloc."

Prinţul Charles, fiul cel mare al cuplului, care este totodată moştenitorul tronului britanic, a fost vaccinat alături de soţia lui, Camilla, ducesă de Cornwall, în luna februarie.

Opinia ta contează. Comentează!