Securitatea aeriană, obiectul unei anchete
Social 15 august 2019, 21:39 | 1769

Ministrul de Interne Andrei Năstase solicită modificarea legislației care ar face regulă la frontieră. Într-un briefing cu noul șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, Năstase a declarat că prin intermediul companiei "Avia Invest", controlată de Ilan Șor, dar și a unor foști și actuali funcționari de stat, s-a încercat transformarea Aeroportului Chișinău într-un "sat fără câini".

Scopul era unul clar, susține Năstase.

Avia Invest a încercat să promoveze, prin intermediul unor funcționari publici, un proiect de lege prin care poliția de frontieră să fie exclusă din procesul de asigurare a securității aeronautice în Aeroportul Chișinău, a declarat Năstase.

În spatele proiectului ar fi stat interesele unor grupări terță, a subliniat ministrul de Interne.

Andrei Năstase solicită modificarea prevederilor legale în acest sens, adoptate anterior, de foștii legislatori, care riscă să pericliteze grav siguranța națională a transportului aerian. Directorul general al companiei "Avia Invest" Petru Jardan nu a răspuns la apelul nostru ca să dea o replică. Nu au reacționat, deocamdată, nici alte persoane vizate. 

Opinia ta contează. Comentează!