Image-Description
Usatîi afirmă că eliberarea lui Filat a fost favorizată de Dodon, speriat de un video compromițător
Politic 4 decembrie 2019, 13:37 | 10652

Liderul „Partidului Nostru”, primarul de Bălți Renato Usatîi, afirmă că eliberarea condiționată, înainte de termen, a lui Vlad Filat ar fi fost favorizată ca urmare a unei înțelegeri a fostului premier cu președintele Igor Dodon.

Într-o intervenție video pe Facebook, Usatîi lasă de înțeles că la mijloc ar fi înregistrare compromițătoare, aflată în posesia lui Filat, în care Dodon este surprins în momentul în care primește bani pentru a-l vota pe Nicolae Timofti în funcția de președinte al Republicii Moldova.

„Acest video și-a jucat rolul decisiv în eliberarea lui Filat. Dodon nu își putea permite un nou scandal după demiterea unui Guvern și votarea altuia împreună cu PDM. Dacă apărea un video unde el lua bani, ar arunca în aer toată situația. Sunt sigur că acest video l-a determinat pe Dodon să-l elibereze pe Filat”, susține Renato Usatîi.

El consideră că Maia Sandu nu putea să aibă nicio legătură cu eliberarea lui Filat, pentru că ea „nici măcar nu a putut să trimită pe cineva la închisoare”.

„Nu poate Maia Sandu să fie învinuită de faptul că ar fi vrut sau vrea să fie al doilea Plahotniuc”, declară Usatîi.

Menționăm că Igor Dodon și Maia Sandu s-au acuzat reciproc că ar fi influențat eliberarea condiționată a lui Vlad Filat.

Opinia ta contează. Comentează!