România a mai donat astăzi Republicii Moldova 100.620 de doze de Pfizer-Bionteh
Social 23 iulie 2021, 15:30 | 1168

La Chișinău a ajuns astăzi un nou lot de vaccinuri donat de România. Este vorba de 100 de mii 620 de doze de Pfizer-Bionteh. În câteva zile, preparatul va ajunge în toate instituțiile medicale din țară, pentru imunizarea cetățenilor.

ANDREI BACIU, secretar de Stat al Ministerului Sănătății din România: "Suntem în acel moment când s-a materializat și această donație de aproximativ o sută de mii de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, vaccinuri produse de companiile Pfizer-Bionteh. Acesta fiind un alt demers, care vine ca urmare a vizitei și promisiunii făcute de excelența sa, președintele Klaus Iohannis."

BOGDAN AURESCU, ministrul Afacerilor Externe al României: "Suntem și ne dorim să rămânem cel mai important și cel mai sincer prieten al Republicii Moldova. Facem acest lucru în baza relației noastre speciale, fundamentate pe comunitatea de limbă, de istorie și cultură, dar și pe baza parteneriatului strategic bilateral, pentru integrarea europeană a Republicii Moldova."

DENIS CERNELEA, secretar de Stat al Ministerului Sănătății: "Această pandemie ne-a învățat multe lecții pe care trebuie să le însușim și să ne pregătim să facem față oricărui scenariu de evoluție a situației epidemiologice, dar cel mai important ne-a demonstrat puterea și valoarea prieteniei dintre oameni și dintre țări. România este alături de noi atât în perioada pandemiei, cât și pe parcursul perioadei de imunizare."

ALA NEMERENCO, consilier prezidențial: "România rămâne și în continuare partenerul cel mai sigur pe care putem conta în oricare situație și, cel mai important acum, împreună să putem birui această pandemie."

De la începutul campaniei de imunizare împotriva COVID-19, România a donat Republicii Moldova peste 600 de mii de doze de vaccinuri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie