Hotelul ”Național” din Chișinău a fost îngrădit astăzi cu o plasă, la cererea poliției
Social 20 mai 2022, 21:08 | 1658

Hotelul ”Național” din Chișinău a fost îngrădit astăzi cu o plasă, la cererea poliției. Un motiv ar fi blocare accesului pentru oamenii străzii. Primarul Ion Ceban nu este însă de acord și a cerut ca gardul să fie scos. Unii sunt de părere că faimosul hotel Național este în proces de demolare. Reporterul nostru a mers la fața locului să vadă ce se întâmplă...

VADIM HÂNCU, pretor sectorul centru al capitalei: "Agentul economic a contractat o companie, care îngrădește Hotelul Național. Urmează să ne clarificăm cu această situație. Termenul de începere a lucrărilor a expirat. O altă autorizație de prelungire a acestui termen nu există."

Potrivit pretorului sectorului Centru, a fost depusă doar o notificare la Primărie privind îngrădirea Hotelului Național.

IULIA SARIVAN, reporter Jurnal TV: "În adiacentul Hotelului Național au fost amplasați mai mulți piloni din lemn, iar muncitorii unei companii urmează să îngrădească clădirea cu o plasă. Astfel, accesul spre hotel va fi restricționat."

IULIA SARIVAN, reporter Jurnal TV: "Când ajung în preajma pilonilor, din cauza blocajelor, șoferii sunt nevoiți să se întoarcă."

Primarul Ion Ceban a cerut ca gardul să fie scos și circulația să fie reluată în acea zonă. ”O autorizație pentru aceste lucrări nu există”, susțin responsabilii de la Primărie.

MESAJUL RESPONSABILILOR DE LA PRIMĂRIE: "În lipsa unei astfel de dispoziții, poliția trebuia să se implice imediat pentru a stopa încălcările comise. Agenția de Supraveghere Tehnică urmează să verifice declarația de începere a lucrărilor și faptul dacă antreprenorul general deține proiect de execuție a lucrărilor de demolare coordonat în modul stabilit de legislație."

În ceea ce privește revendicarea dreptului de proprietate asupra clădirii, APP ar trebui să facă lumină în acest caz și să întreprindă măsurile de apărare a interesului statului, a adăugat în mesaj consilierul primarului, Natalia Ixari.

Am încercat să obținem o reacție și de la proprietarul Hotelului Național, Natalia Gaiduchevici, dar ea a refuzat să ne răspundă la întrebări.

NATALIA GAIDUCHEVICI, proprietara hotelului: "-Vrem să știm dacă aveți autorizație? -Domnișoară, eu o să vă întrerup. Scrieți poșta electronică (BIP) trimiteți toate întrebările în format electronic și noi o să vă răspundem. Eu nu sunt gata să comentez acum, bine?"

Subiectul demolării edificiului a ajuns în vizorul public după ce fostul viceprimar de Chișinău Victor Chironda a denunțat o serie de ilegalități admise de Primărie, care ar permite beneficiarului hotelului să obțină toate actele necesare pentru demolare.

Opinia ta contează. Comentează!