Cea mai mică rată de acoperire vaccinală se înregistrează în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani
Social 28 septembrie 2021, 17:09 | 489

Tinerii nu se grăbesc să se vaccineze anti Covid. Potrivit Ministerului Sănătății, cea mai mică rată de acoperire vaccinală se înregistrează în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Pornind de la această situație, în Chișinău a fost lansată campania de informare „Pune umărul, vaccinează-te!”.

ALA NEMERENCO, ministru al Sănătății: "Dvs, tinerii aveți o șansă nu doar să puneți umărul personal, la sens direct, oferindu-ne exemplul că vă puteți vaccina, puteți majora acest procent și vă întoarce la orele de studii."

ANATOLIE TOPALĂ, ministru al Educației și Cercetării: "Cred în potențialul studenților, cred în potențialul lor de implicare, de solidarizare și de suport pentru autorități în lupta cu această pandemie. Prin urmare, îndemnul meu este: implicați-vă cât mai activ, dvs vă vaccinați și vă protejați, explicați și celor de acasă, și celor din jur că aceasta este cea mai eficientă metodă de a reveni la normalitate."

GRIGORE BELOSTECINIC, rector ASEM: "Numărul celor vaccinați în rândul tinerilor de 18-24 de ani este mic, doar circa 18 % din total și este o cifră care redă realitatea, în măsură în care astăzi într-o discuție cu studenții noștri am făcut un mini-sondaj de opinii."

EMIL CEBAN, rector USMF ”Nicolae Testemițanu: "Eu aș vrea să dau un exemplu de la Universitatea de Medicină, avem vaccinați astăzi 95-96 % din cadrele didactice și 92 % de studenți. Acesta este aportul deosebit al Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină, care sunt astăzi aici, alături de noi și care sunt gata să susțină toate asociațiile studențești din universitățile noastre."

Noul val al pandemiei va fi războiul celor nevaccinați, a spus ministrul Sănătății, Ala Nemerenco:

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: "Astăzi în spitale avem marea majoritate nevaccinată, eu am repetat nu știu de câte ori că acest val va fi războiul celor nevaccinați. Peste 80% din cei care fac boala sunt nevaccinați. Între 95-98 % dintre cei care sunt în stare extrem de gravă sunt nevaccinați. În fiecare zi avem între 7-14 de decese a cuiva care sunt oameni apropiați ai noștri."

Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 au fost administrate 1.388.566 de doze de vaccin. Acoperirea națională cu o doză constituie 23,57 la sută, iar cu schemă completă – 22,55 la sută.

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă este în municipiul Chișinău – 34 la sută. Cea mai redusă acoperire vaccinală, între 13 și 15 la sută, este în raioanele Leova, Sângerei și în autonomia găgăuză.

Opinia ta contează. Comentează!