Cetățenia prin investiție, în vigoare
Social 20 februarie 2020, 20:28 | 1229

Amânarea Legii cetățeniei prin investiție a generat discuții aprinse în Parlament după ce a fost solicitată excluderea proiectului de pe ordinea de zi. Motivul: lipsa raportului comisiei. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține că astfel de mâine, cetățenia Republicii Moldova este din nou de vânzare.

Jizdan a dat asigurări că proiectul va trece în cel mai scurt timp prin comisie și va fi prezentat în plen săptămâna viitoare.

Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi. “Cetatenia prin Investitie” a fost promovată de Partidul Democrat și a fost aprobată de Parlament la sfârșitul anului 2016. În iunie 2019, alianța PSRM-ACUM a votat în prima lectură abrogarea legii asupra căreia a fost instituit moratoriu pentru o perioadă de patru luni, care a fost prelungit în decembrie cu încă două luni de către Guvernul Chicu. Străinii pot obține cetățenia moldovenească dacă fac o contribuție nerambursabilă de cel puțin 100.000 de euro în fondul de investiții publice pentru dezvoltarea durabilă sau să investesc 250 mii de euro într-o afacere imobiliară sau hârtii de valoare de stat. Până în prezent cinci străini au obținut cetățenia Republicii Moldova. Numele lor nu au fost făcute publice. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie