EROII DIN PRIMA LINIE, Tatiana Petrache, în vârstă de 27 de ani, lucrează de trei ani șofer de troleibuz
Social 31 martie 2020, 13:12 | 5560

Dacă pandemia de coronavirus îi ține pe cei mai mulți oameni izolați în case, ea este nevoită zilnic să iasă la muncă și să o înfrunte cu capul sus. Vorbim despre un alt erou al campaniei noastre, Tatiana Petrache. De trei ani, ea este șofer de troleibuz. Deși recunoaște că îi este frică pentru sănătatea ei, tânăra adaugă că își iubește prea mult meseria ca să renunțe la ea. Astfel, alege ca în fiecare zi să se alinieze eroilor din prima linie.

După aceste proceduri, Tatiana mai are un lucru de făcut - trebuie să se echipeze corespunzător. Și abia după asta pornește la drum. Tatiana recunoaște că îi este mai greu să lucreze cu noul echipament pe ea. Tatiana Petrache

Prima dată când am văzut taxatorii, toți am făcut haz de necaz. Am zâmbit, am glumit, i-am luat peste picior. uite azi sunt echipată corespunzător regulilor noi a Parcului și a Regiei. simt în pielea acum a unui taxator care s-a sufocat de căldură. Îl înțeleg când spunea nu mai pot răsufla, nu-i ajunge aer.

Regulile noi nu se termină aici... Tatiana Petrache

Ca ne protejeze Regia pe noi de pasageri ca nu ne contaminăm de COVID-19, au făcut un stop, adică pasagerul nu are voie intre în porțiunea asta. Ușa din față nu o deschidem, nu mai este deschisă pentru pasageri pentru îmbarcare și debarcare. Lucrăm doar cu două uși, lucrăm doar cu pasagerii pe scaun.

Se întâmplă însă ca pasagerii să nu respecte noile reguli, susține Tatiana. Tatiana Petrache

Dacă nu pot rezolva eu întrebarea apelez mereu la carabinieri, la poliție care stă de veghe la stație, care ne ajută. Dacă văd e aglomerat transportul, urcă, fac observație, jos pasagerul.

Mai nou, în troleibuze nu sunt taxatori. Tatiana Petrache

E mai plictisitor de când nu sunt taxatorii.

Și unii pasageri îi întreabă pe conducătorii troleibuzelor despre taxatori. Tatiana Petrache

O doamnă a întrebat dar ce mergem azi gratis? I-am zis da doamnă de astăzi a intrat în vigoare mergem fără taxator și e gratis. Doamna nu m-a crezut a mers două rotații, două ore cu mine în troleibuz și aștepta tot urce vreun taxator achite.

Totuși, Tatiana nu poate ascunde ce o preocupă zilnic: frica pentru propria siguranță, care s-a acutizat de când a aflat că un taxator a fost infectat cu Covid-19. Tatiana Petrache

A intrat o spaimă și o frică, am stat neșliniștită.

Înțelege însă că nu poate renunța la această muncă tocmai acum, când este nevoie de oameni ca ea, spune Tatiana. Tatiana Petrache

Ieșim cu frica în sând dar ieșim la serviciu pentru asta ne este meseria, asta am ales fac, asta îmi place fac și voi face în orice condiții care sunt create.

Astfel, Tatiana este zilnic printre eroii din prima linie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie