Viorel Morari îl acuză pe Alexandr Stoianoglo de duble standarde și îl consideră incompetent
Social 2 decembrie 2020, 15:36 | 1590

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari l-a acuzat astăzi pe procurorul general Alexandr Stoianoglo de incompetență, după ce ieri, acesta din urmă a făcut bilanțul unui an de activitate. Morari a declarat presei că Stoianoglo că minte când spune că nu pornește dosare la comandă. În replică, Procuratura Generală afirmă că nu poate îngrădi libertatea de exprimare a inculpatului Morari.

VIOREL MORARI, șeful suspendat al PA: "Procurorul general Alexandr Stoianoglo continuă să mintă și continuă să nu-și îndeplinească corespunzător atribuțiile de serviciu, fiindcă eu consider că el este incompetent. A fost în funcția de procuror doar trei ani. Ulterior, a fost numit pe criterii politice procuror șef al UTA Găgăuzia. El nu are experiență de procuror, care a investigat dosare de sine stătător."

Viorel Morari intenționează să-l acționeze pe Alexandr Stoianoglo în judecată pentru defăimare.

VIOREL MORARI, șeful suspendat al PA: "Și-a permis să-mi aducă acuzații directe precum că eu Viorel Morari duc un mod de viață care nu corespunde veniturilor real deținute. Evident eu mă voi adresa cu o acțiune împotriva procurorului general privind denigrarea imaginii mele în calitate de procuror și cetățean a Republicii Moldova."

Morari a prezentat presei o ordonanță, prin care afaceristul Veaceslav Platon, recunoscut drept ”parte vătămată”, solicită de la el despăgubiri de 300 de milioane de dolari, pentru că Morari ar fi dat curs la o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc pe numele său.

VIOREL MORARI, șeful suspendat al PA: "- Iată ordonanța și motivația este pe două rânduri. Credeți că pentru două rânduri, cineva îi poate adjudeca 300 000 000?"

Morari afirmă că Stoianoglo s-ar afla în relație amicală cu afaceristul Veaceslav Platon.

VIOREL MORARI, șeful suspendat al PA: "Stoianoglo Alexandru în procesul de audiere, nu e clar în calitate de cine, se salută „Privet, Slava!”. De aici eu deduc că ei se cunosc de mai înainte."

În replică, Procuratura Generală a emis un comunicat, în care se arată că „libertatea de exprimare este un drept fundamental, care nu poate fi îngrădit nici inculpaților, inclusiv lui Veaceslav Platon și Viorel Morari”. Instituția precizează că va continua să depună eforturi pentru investigarea dosarelor în care figurează cei doi, respectându-le, concomitent, toate drepturile procesuale. Viorel Morari a fost reținut în ianuarie 2020, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Procuratura anunța că a inițiat încă un dosar pe numele fostului șef al Procuraturii Anticorupție, acesta fiind bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu. Morari, care pledează nevinovat, a fost eliberat din arest, fiind plasat sub control judiciar.

Opinia ta contează. Comentează!