Peștele infestat i-a adus suspendarea
Social 18 octombrie 2019, 21:20 | 1581

Directorul Centrului Republican de Diagnostica Veterinara a fost suspendat din functie, iar in laboratorul institutiei se afla o misiune de audit. Toate acestea se intampla dupa ce premierul Maia Sandu a declarat saptamana trecuta ca ar fi fost depistate peste 70 de loturi de peste infestat cu paraziti, care aveau certificate de calitate pentru comercializare. Despre mersul anchetei desfasurate in structurile teritoriale si centrale ale Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentelor s-a vorbit astazi in cadrul sedintei Guvernului.

Directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ela Malai, a declarat că rezultatele analizelor de laborator pentru cele 73 de loturi de pește cu nereguli au fost expediate oamenilor de știință din domeniu. Ei urmează să se pronunțe asupra gradului de infestare.

După apariția informațiilor privind importul loturilor de pește infestat, oamenii de rând spun că sunt mai atenți atunci când merg la cumpărături.

Directorul Centrului Republican de Diagnostică Veterinară, Grigore Porcescu, nu a fost de găsit pentru a comenta suspendarea sa din funcție. Amintim că prim-ministrul Maia Sandu a declarat săptămâna trecută că 73 de loturi de pește infestat cu paraziți ar fi fost aduse în Republica Moldova fără controale și certificate speciale de calitate. Peștele urma să ajungă în mai multe instituții, printre care spitale, școli, grădinițe și penitenciare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie