Zeci de femei vin săptămânal la șezători la Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hașdeu”
Social 12 februarie 2020, 21:20 | 2219

Sezatoare printre carti. Acest lucru se intampla saptamanal chiar in centrul Chisinaului, la Biblioteca Municipala „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, locul de intalnire pentru mai multe femei din diferite localitati ale Republicii Moldova. Participantele la sezatoare pastreaza si valorifica astfel mestesugurile deprinse din mosi-stramosi.

Datorită comunității „Șezătoarea Basarabia”, mai multe femei din diverse localități ale Republicii Moldova se adună o dată pe săptămână la Biblioteca „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău pentru a transmite mai departe tot ce știu despre tradițiile populare.

Raisa Lungu este pentru a treia oară la șezătoarea organizată în bibliotecă și vine tocmai din satul Crișcăuți, raionul Dondușeni. Femeia spune că arta populară este marea ei pasiune.

Ea își amintește cu nostalgie de șezătorile de pe vremuri.

Deși nu este deloc ușor să înveți să brodezi o ie dacă nu ai destulă răbdare, mai multe tinere spun că vin cu plăcere la șezători pentru a deprinde această artă.

Cea care și-a dorit să dea un suflu nou tradițiilor de altădată și organizează săptămânal astfel de șezători este Olesea Enachi.

Șezătorile sunt organizate în fiecare zi de joi. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie