Image-Description
Andrei Năstase, către primari: „În UE cei care decid să ajute sau nu Republica Moldova sunt oameni competenți și integri”
Politic 9 august 2018, 09:39 | 3870

Primarii localităților din Republica Moldova sunt manipulați, încercând să li se inoculeze ideea că UE ar fi suspendat finanțarea macrofinanciară din cauza opoziției, spune liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care explică într-o scrisoare deschisă adresată acestora cum stau, de fapt, lucrurile.

„În Uniunea Europeană cei care decid asupra acordării a sute de milioane de euro țărilor subdezvoltate sunt oameni competenți și integri! Acolo deciziile nu se iau judecând după faptele și spusele opoziției, ci analizând minuțios absolut toate activitățile GUVERNĂRII! Iar guvernarea noastră ce a realizat din cele promise partenerilor de dezvoltare și oamenilor țării? Mai nimic! Nu a schimbat sistemul electoral mixt, așa cum i-a cerut Comisia de la Veneția, nu a investigat furtul miliardului și nu i-a pedepsit pe cei vinovați, dimpotrivă – a adoptat legi prin care poporul va trebuie să întoarcă îndoit suma dispărută din bănci, nu a făcut reforme în sistemul judiciar, nu a validat alegerile pentru primăria Chișinău recunoscute de absolut toți observatorii naționali și internaționali, etc. De lucrurile acestea a ținut cont UE atunci când a decis să nu mai dea bani regimului hibrid”, se menționează în scrisoarea lui Năstase. El a menționat în acest sens și reacția dură a FMI la adoptarea legii amnistiei fiscale. „Tot din cauza opoziției? Nu, nici nu am discutat încă cu cei de la FMI! Pur și simplu Legea amnistiei fiscale este total incompatibilă cu reformele asumate!”, a declarat Andrei Năstase.

„În loc să se apuce urgent să redreseze situația și să îndrepte greșelile grave comise, pentru a determina instituțiile europene să revizuiască decizia de sistare a finanțării Republicii Moldova, regimul nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să Vă spună minciuni, căutând un țap ispășitor cu totul în altă parte – în opoziție”, a mai spus primarul ales al capitalei.

Opinia ta contează. Comentează!