Image-Description
Andrei Năstase denunță paginile false create din numele său și a Platformei DA în mediul online
Politic 15 august 2018, 17:30 | 2568

Membrii Platformei Demnitate și Adevăr au adresat un denunț către Procuratura municipiului Chișinău, Direcția de Poliție Chișinău și Serviciul de Informație și Securitate, privind crearea unor pagini false pe Facebook cu denumirea și sigla partidului. Astfel este cerută demararea unei investigații minuțioase de către organele competente pentru a identifica persoanele vinovate și a le trage la răspundere penală.

„În proximă apropiere de protestul din PMAN din Chișinău anunțat pentru 26 august, diversiunile mediatice îndreptate împotriva Platformei DA și a liderului acesteia, Andrei Năstase, s-au intensificat. Propaganda oliarhică, fals-unionistă și antinațională, falsurile, provocările și manipularea continuă să fie principalele arme de luptă a bandiților de la guvernare cu forțele anti-oligarhice autentice din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

„Astfel, după interceptările telefonice, spargerea de conturi personale și de pagini oficiale, pe rețelele de socializare sunt create multiple profiluri și pagini false din numele Platformei DA, a lui Andrei Năstase și a liderilor locali ai formațiunii, de pe care sunt difuzate știri mincinoase. Cel mai grav, însă este faptul că ele cheamă la acțiuni ilegale, anticonstituționale și deturnează totalmente mesajul nostru de a ne manifesta masiv, pașnic și determinat împotriva abuzurilor puterii de la Chișinău, de pe urma cărora suferă deopotrivă bugetarii, medicii și profesorii, pensionarii și studenții, antreprenorii și deținătorii businessului mic și mijlociu, altfel spus - întreaga populație a țării, indiferent de segmentul social din care face parte”, mai scrie în comunicat.

Astfel, Platforma DA a făcut un denunț:

„Pe această cale denunțăm în temeiul art.262, 263 Cod de procedură penală publicațiile mincinoase apărute recent pe o pagină falsă de Facebook. Adresăm denunțul Procuraturii mun. Chișinău; Direcției de Poliție Chișinău; Serviciului de Informație și Securitate. Platforma DA solicită investigarea faptelor săvârșite de persoane necunoscute, care au creat mai multe pagini în rețeaua de socializare FACEBOOK utilizând denumirea și sigla partidului nostru, dar și numele președintelui Andrei Năstase. Printre ele e și pagina ”Andrei Năstase – primar de Chișinău”, unde în numele nostru sunt plasate mesaje false și denigratoare, inclusiv mesaje care îndeamnă la aplicarea armelor, violenței și instigă la război civil”, se mai arată în comunicat.

„Cerem demararea imediată a unei investigații minuțioase de către organele competente pentru a identifica persoanele vinovate și a le trage la răspundere penală”, cer membrii Platformei DA.

Totodată, Platforma DA a reiterat apelul de a protesta pașnic, nonviolent, în condițiile legii și a bunelor practici pe 26 august.

„Pentru a izbuti în demersurile noastre de democratizare a societății, de stopare a dictaturii instaurate de actuala guvernare, trebuie să fim mai mulți ca niciodată, mai curajoși, mai insistenți, mai perseverenți și mai hotărâți. Nu există lupte ușoare pentru libertate și bunăstare”, scrie în comunicat.

„Solicităm sprijinul presei libere, a organizațiilor non-guvernamentale de profil din țară și din străinătate în vederea contracarării propagandei, a manipulării și dezinformării opiniei publice prin fake-news. Aducem la cunoștința tuturor că Platforma DA este posesoare a paginii Facebook a Platformei DA, a site-ului platformada.md, unica pagină oficială a Președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, de pe Facebook este cea marcată cu bifă albastră, acesta având și o pagină de Twitter și, respectiv, Odnoklassniki”, se arată în comunicat.

Opinia ta contează. Comentează!