Copiii învață artele și meșteșugul
Social 23 septembrie 2022, 20:28 | 417

Copiii din Florești învață de toate - să facă mâncare sau obiecte artizanale, să cânte sau să danseze. Se întâmplă la Centrul de creație, unde picii își pot alege orice domeniu îndrăgit de ei. Orele sunt absolut gratuite, iar copiii se pot înscrie și la două sau trei ateliere!

ALA STÂRCU, directorul Centrului de creație a copiilor din orașul Florești: "Avem în jur de 26 de cercuri care cuprind o gamă variată de activități, începând cu sport, dansuri de gală, dansuri populare, taraful copiilor, mâini dibace, creații artizanale. Începem anul acesta arta culinară și chiar invităm copii să se înregistreze la acest cerc."

Cele mai solicitate sunt lecțiile de dans, canto sau meșteșug. ALA STÂRCU, directorul Centrului de creație a copiilor din orașul Florești: "Este foarte interesant să urmărim faptul că unele cercuri sunt mai preferate, în mod special cele active, cele sportive, cele de dans. Probabil și părinții înțeleg cumva rolul mișcării într-o lume tot mai stagnată, să zicem așa."

De multă vreme, Victoria Ghiorghieș predă aici limba engleză. An de an vin tot mai mulți copii și asta este cea mai mare recompensă pentru un pedagog.

VICTORIA GHIORGHIEȘ, profesoară de limba engleză: "Copiii frecventează anual cercul de limba engleză și ne bucurăm foarte mult că numărul lor pe an ce trece se mărește. După cum vedeți clasa este plină și avem câte două grupe pe zi."

Unii copii vin aici din sate îndepărtate pentru a învăța o limbă străină. Absolut gratuit!

ALA STÂRCU, directorul Centrului de creație a copiilor din orașul Florești: "În cadrul centrului toate centrele sunt gratuite."

În total, aproape 600 de copii frecventează Centrul de creație din Florești.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie