Din 1 septembrie 2022, pe străzile Chișinăului nu va mai circula niciun microbuz, potrivit unei decizii a CMC
Social 23 iulie 2021, 19:34 | 2914

Din toamna anului viitor, niciun microbuz nu va mai fi admis la transportarea călătorilor în Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Municipal Chișinău, care a aprobat noi standarde de calitate în transportul public municipal. Microbuzele nu corespund acestor cerințe, așa că vor fi înlocuite.

Potrivit documentului, dimensiunile unităților de transport public care vor avea dreptul să circule prin Chișinău va fi de șapte metri și jumătate, iar înălțimea de trei metri.

ALEXANDRU TRUBCA, consilierul municipal al PAS: "Rutierele trebuie să dispară din Chișinău și ele vor dispărea la 1 septembrie 2022. Ele trebuie înlocuite cu autobuze moderne fie achiziționate de municipalitate, fie achiziționate prin contract prestări servicii cu privații care respectă standardele de calitate."

Șoferii susțin că microbuzele riscă să dispară chiar mai devreme de termenul stabilit de CMC.

Locuitorii capitalei au reacționat diferit la decizia aleșilor locali.

Conform noilor reglementări stabilite de CMC, vârsta troleibuzelor nu trebuie să fie mai mare de 20 de ani, iar a autobuzelor - nu mai mare de 15 ani. În plus, toate unitățile de transport ar urma să fie dotate obligatoriu cu aer condiționat.

Opinia ta contează. Comentează!