Image-Description
Dezbateri încinse în studioul Jurnal TV: „Vă așteaptă zile grele în Parlament, o să vă sară fălcile”
Politic 22 iunie 2021, 13:04 | 2027

Dezbateri aprinse în cadrul unei noi runde de dezbateri electorale găzduite de Jurnal TV. În timp Natalia Gavrilița de la PAS a acuzat guvernarea socialistă că nu a făcut nimic pentru a ajuta agenții economici și populația pe timp de pandemie, reprezentantul Blocului Socialiștilor și al Comuniștilor, Grigore Novac, a criticat lista PAS, afirmând că e plină de „contrabandiști”. „Vă așteaptă zile grele în Parlament, o să vă sară fălcile”, a fost mesajul lui Octavian Țâcu de la PUN.

„BECS a demonstrat în timp că poate să facă față provocărilor. Am demonstrat în timp că putem face față chiar și celor mai grele provocări, pe timp pandemie. Nu avem timp de făcut experimente de alte partide care să vină doar de dragul show-ului din Parlament”, a declarat Grigore Novac.

„Spuneți că v-ați descurcat pe timp de pandemie. De ce avem cel mai mic indicator al ajutorului oferit de stat pe timp de pandemie. De ce toate statele s-au grăbit să subvenționeze șomajul tehnic, dar voi nu?”, a intervenit Natalia Gavrilița.

„Guvernul Sandu nu a făcut niciun kilometru de drum. Ați fost promotorii mesajului că nu sunt bani. Noi am venit și am găsit bani, nu suntem vinovați că a venit Covidul, nu l-am inventat noi. Am acordat în limita posibilităților, a bugetului”, a fost răspunsul lui Novac.

„V-ați ocupat de realerea lui Dodon la Președinție, nu v-a păsat de oameni. Oamenii au plecat pentru că nu au locuri de muncă aici, dar îi faceți „electoral paralel”. Ați votat bugetul pe timp de noapte și în plină criză ați majorat impozitul omobiliar. Acum fiecare vede factura în cutia poștală”, a insistat candidatul PAS.

Dezbaterile au continuat când Octavian Țâcu l-a întrebat pe Grigore Novac de ce PSRM s-au unit într-un bloc electoral cu comuniștii, după ce PCRM i-a numit pe socialiști „trădători”.

„Am aici un ziar Comunistul, în care PCRM spune că PSRM e un partid al trădătorilor, al hoților, al corupților. S-a întâmplat ceva, i-ați iertat, voi v-ați schimbat, ce s-a întâmplat între timp?”, a întrebat Țâcu.

„Citiți mai des ziarele și probabil o să înțelegeți mai bine și o să votați blocul datorită ziarelor corecte”, a fost răspunsul lui Novac.

„În fracțiunea PSRM sunt opt cetățeni români. Cum îi tolerați, doar suntei cei care rupeți hărți. ”, a fost altă întrebare adresată de Octavian Țâcu.

„Niciodată nu am urât România, sunt vecinii pe care trebuie să-i să respectăm”, a spus Novac.

La rândul său, reprezentantul BECS l-a întrebat pe Țâcu dacă pe lista PUN se regăsește Anatol Șalaru. „Vă îmbrățișați anterior cu el, după ce în 2015 acest individ a prejudiciat statul de milioane”, a spus Novac.

„Nu știți să citiți? Nu e niciun Șalaru pe lista PUN. Ați controlat justiția ani de zile, știind asta nu l-ați închis pe Șalaru? Vă așteaptă zile grele în Parlament, acum vin doi campioni și o să vă sară fălcile”, a menționat Octavian Țâcu.

Opinia ta contează. Comentează!