Amânări în lanț în dosarul Manole
Social 21 august 2019, 20:33 | 2561

Ședința de judecată în dosarul omului de afaceri Constantin Manole a fost amânată. Avocatul din oficiu al acestuia, al cincilea la număr, a lipsit, fără a înștiința completul de judecată. În asemenea situație, Manole crede că este privat de dreptul la apărare.

Potrivit lui Constantin Manole, avocatul nu s-a prezentat pentru că judecătorul nu i-ar fi permis să examineze dosarul. Ion Morozan a refuzat să comenteze.

În locul avocatului Roman Crevenco a venit colegul lui, Ruslan Cimpoi, care a stat în sala de ședințe fără a interveni în proces.

Grefierul Gheorghe Tintiuc ne-a spus că nu este obligat să anunțe instanța despre prezența avocatului, iar Constantin Manole crede că Ruslan Cimpoi a fost numit în grabă, intenționat.

Omul de afaceri Constantin Manole, care ar fi refuzat anterior să facă business cu anturajul lui Vladimir Plahotniuc, a fost arestat preventiv în luna martie 2017, fiind bănuit de evaziune fiscală. În data de 14 martie curent, la doar câteva minute de la eliberarea din penitenciar, el a fost reținut într-un alt dosar, suspectat că nu și-a îndeplinit obligațiile contactule după ce a luat un credit de la o bancă. Manole nu-și poate explica pentru ce este urmărit.

Următoarea ședință privind acest dosar a fost stabilită pentru data de 22 august. 

Opinia ta contează. Comentează!