Chicu: Locurile în spitale se epuizează
Social 5 iunie 2020, 19:30 | 1198

Premierul Ion Chicu anunță, înainte de Paștele Blajinilor, când unii vor să meargă în cimitire pentru a-i pomeni pe cei morți, că în spitalele din țară mai sunt locuri rezervate bolnavilor de coronavirus doar pentru cinci zile! În condițiile în care autoritățile nu au luat o decizie de a amâna și de această dată ceremoniile legate de Paștele Blajinilor, Chicu i-a îndemnat pe oameni să stea acasă. De partea cealaltă, Ministerul Sănătății afirmă că ”în acest moment, există un număr suficient de paturi în spitale”.

Într-o postare pe Facebook, Ion Chicu a anunțat că în spitalele din țară mai sunt locuri doar pentru cinci zile.

Cu o reacție la declarațiile premierului Chicu și cu îndemnuri către populație au venit mai mulți deputați.

Am întrebat-o și pe vicepreședinta Parlamentului Monica Babuc, reprezentatantă a majorității parlamaentare, ce părere are despre declarația lui Chicu privind epuizarea locurilor în spitale, dar și despre avertismentul făcut de directorul ANSP, Nicolae Furtună, în preajma Paștelui Blajinilor.

După atenționarea lui Ion Chicu, Ministerul Sănătății a comunicat că, cităm, ”numărul de paturi disponibile în spitalele cu profil COVID este o cifră flexibilă care crește sau descrește în funcție de situația epidimiologică, iar în acest moment există un număr suficient de paturi”. Totuși, reprezentanții ministerului au recunoscut că distribuția paturilor este neuniformă și din această cauză sunt spitale care au mai multe locuri libere, iar altele - mai puține. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie