Zeci de locuitori din satele Damassi şi Messohori, la 240 de km nord de Atena, au petrecut noaptea departe de casele lor
Externe 4 martie 2021, 15:44 | 1436

Echipe de ingineri au evaluat joi pagubele în Grecia, a doua zi după un seism de 6,3 pe Richter, care a lovit centrul ţării. Autoritățile anunță despre 11 oameni răniţi, între care unul grav, şi avarierea a sute de clădiri, relatează AFP. Epicentrul cutremurului a fost localizat la peste 230 km nord de capitala Atena, la o adâncime de opt kilometri.

Zeci de locuitori din satele Damassi şi Messohori, la circa 240 de km nord de Atena, au petrecut noaptea departe de casele lor. Ei au fost găzduiţi în corturi ridicate pe un stadion şi în cinci hoteluri din oraşul apropiat Trikala şi Larissa, cel mai mare oraş din regiune, potrivit oficialilor Protecţiei Civile. Miercuri seara, mai multe replici s-au produs în zonă, inclusiv una cu magnitudinea 5,2.

Echipele de specialiști au inspectat astăzi atât casele, cât şi şcolile, închise joi ca măsură de precauţie, spitalele şi alte clădiri publice.

Mai multe persoane au scăpat din alunecări de teren în ultima clipă, inclusiv 63 de copii de la şcoala din Damassi, construită în urmă cu peste 80 de ani. Printre clădirile avariate, patru biserici, inclusiv una care datează din secolul al XVII-lea, au suferit pagube, dintre care două au fost grav avariate, potrivit Ministerului Culturii. Cutremurul, cu magnitudinea 6,3 conform Institutului American de Geofizică şi 6 conform Institutului de Geodinamică din Atena, a fost înregistrat la ora amiezii.

Grecia este străbătută de importante falii active, iar cutremurele sunt frecvente. În ziua de 30 octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 a zguduit Marea Egee între insula greacă Samos şi oraşul turc Izmir, provocând moartea a două persoane în Samos şi 114 în Turcia, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!