Au dus pachete pentru deținutul Gheorghe Petic
Social 2 mai 2019, 21:58 | 860

Gheorghe Petic ar putea să se bucure de o mâncare mai sănătoasă, pe care i-au transmis-o astăzi deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS. ”Vrem să-l susținem pe Gheorghe Petic, deținut în condiții inumane”, au declarat parlamentarii. Aceștia nu au deocamdată informații privind schimbarea condițiilor de detenție ale lui Petic.

Deputații și membrii Blocului ACUM au venit la penitenciar la prima oră, pentru a intra la rând.

Deputatul Chiril Moțpan a vorbit cu soţia lui Gheorghe Petic, care i-a spus de ce ar avea el nevoie. Foi curate, pe care să scrie, produse alimentare...

Prin acest gest, deputații vor să-l susțină pe colegul lor, deținut pe nedrept în închisoare.

Vinerea trecută, deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS au mers la Penitenciarul nr. 13, având informații că Gheorghe Petic a fost bătut, dar și să afle în ce condiții este deținut. Acestora nu li s-a permis accesul, reprezentanții închisorii invocând că la solicitare nu a fost anexată o hotărâre a Biroului Permanent al Parlamentului. Deputații au calificat refuzul, cităm "un alt abuz grav din partea regimului". Marți, Gheorghe Petic a scris pe o rețea de socializare că nu a fost transferat în altă celulă, așa cum susține Administrația Națională a Penitenciarelor, după vizita Avocaților Poporului. L-am sunat astăzi pe purtătorul de cuvânt al administrației, Oleg Pantea, dar acesta ne-a spus că instituția nu comentează afirmațiile lui Petic. La rândul său, șeful secției prevenirea torturii din cadrul oficiului Avocatului Poporului, Alexandru Zubco, ne-a spus că avocații NU au fost să vadă dacă Petic se află în altă celulă sau nu. ”Urmărim”, a precizat Zubco. Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie și va trebui să plătească o amendă de 30 de mii de lei într-un dosar, în care este acuzat de viol și violare de domiciliu. Petic a respins învinuirile, declarând că este vorba despre un dosar deschis din considerente politice, după ce a deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați funcționari de pe ambele maluri ale Prutului. Recent, pe numele lui Gheorghe Petic a mai fost deschis un dosar penal pentru huliganism, în care riscă până la șapte ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie