Digurile de protecție din raioanele Cantemir, Hâncești și Ștefan Vodă au fost fortificate
Social 30 iunie 2020, 15:42 | 1258

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că a fortificat mai multe diguri, care să reducă din riscul de inundații. Un dig de peste 100 de metri a fost consolidat pe râul Prut, între localitățile Ghioltosu și Țiganca din raionul Cantemir. Iar în satul Dancu, raionul Hâncești, salvatorii au întărit digul cu 150 de saci cu nisip. În ajutor au sărit localnicii.

Activități de prevenire a riscului de inundații au fost întreprinse și în localitățile din lunca râului Nistru. Salvatorii în comun cu autoritățile publice locale au consolidat mai multe porțiuni de baraj în satele Răscăieți și Cioburciu unde au fost folosite peste 1000 metri cubi de argilă fiind utilizate 18 unități de tehnică, iar zeci de salvatori și localnici au muncit pentru fortificarea digului.

Acțiuni similare au avut loc și în localitatea Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, unde au fost aduși peste 400 de saci cu nisip, pentru întărirea barajului. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, lucrările de fortificare din localitățile Răscăieți și Crocmaz vor continua și pe parcursul zilei de astăzi. Pe plaja de la Vadul lui Vodă, unde a scăzut nivelul apei, a fost demontat barajul metalic, care a protejat sectorul de agrement pe parcursul a mai multor zile. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie