Image-Description
Cum explică Filip „performanța” PD în colectarea donațiilor de la sute de cetățeni într-o singură zi: „O să vă surprind… ”
Politic 4 decembrie 2018, 14:50 | 2020

Premierul Pavel Filip, care este și prim-vicepreședinte al PD, are o explicație a modului în care formațiunea reușește să colecteze donații generoase de la cetățeni.

„Suntem un partid cu tradiții. Nu eu sunt responsabil de această activitate. Dacă o să vă adresați secretariatului partidului, o să vă răspundă cu lux de amănunte. Partidul are toate structurile bine organizate. Se asigură și aceast activitate”, a declarat Filip, solicitat de presă.

Potrivit Rise Moldove, care a analizat minuțios listele donatorilor, pe 9 ianuarie 2018, de exemplu, 246 de oameni din diverse localități au făcut donații pentru PD. Întrebat cum explică această „performanță” a partidului, Filip a răspuns:

„O să vă surprind: PD este cea mai organizată formațiune politică din Republica Moldova. Putem face aceste lucruri bine organizat, rapid, pentru că avem foarte multă lume în structurile de partid”.

În primul semestru al anului 2018 cei mai mulți donatori s-au înghesuit la ușa Partidului Democrat, scrie RISE Moldova. În număr de circa o mie de persoane, aceștia au virat în bugetul formațiunii un total de peste 5,6 milioane de lei, în numerar.

Modul finanțării Partidului Democrat a fost scos la iveală în cadrul unei reuniuni a organizației teritoriale Criuleni a formațiunii, din februarie curent. Jurnal TV a făcut publică o înregistrare audio, în care se vorbește despre cotizaţii la partid scrise formal, finanţări dubioase, îndemnuri la propagandă şi ameninţări la adresa aleşilor locali.

Opinia ta contează. Comentează!