VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Cu regret avem un deces. Este vorba despre o doamnă de 54 de ani care a fost internată în data de 4 aprilie și care astăzi s-a stins din viață și ne exprimăm condoleanțe pentru cei dragi.

Azi dimineață, Viorica Dumbrăveanu anunța despre două persoane decedate din cauza coronavirusului:

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Mai avem două persoane care au decedat. Este vorba despre doi bărbați, și într-un caz și în altul au vârsta de 68 de ani. În primul caz persoana a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 3 aprilie în stare extrem de gravă, în cel de-al doilea caz la aceeași instituție a fost plasat în data de 6 aprilie, transferat din Glodeni, iarăși în stare extrem de gravă.

Totodată, 77 de persoane se află în stare gravă.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Dacă e să ne referim la starea de sănătate a pacienților care sunt spitalizați, la moment avem în stare gravă - 77 de persoane, cu gravitate medie - 335 de persoane, în rest este vorba despre stare satisfăcătoare.

Astăzi au fost confirmate alte 91 de cazuri de coronavirus. Cele mai multe sunt la Chișinău, Soroca și Ștefan Vodă.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Astăzi au fost procesate 510 probe, cele mai multe probe de când s-a declanșat situația epidemiologică sub aspectul infecției COVID-19 în Republica Moldova. Ca rezultat astăzi avem 91 de cazuri pozitive, trei cazuri sunt de import, este vorba despre un caz din Ucraina, Olanda și Marea Britanie. Avem 88 de cazuri cu transmitere locală: Chișinău - 35, Soroca, Ștefan Vodă - 10, Glodeni, Hâncești - 6, regiunea din stânga Nistrului - 4, Rezina - 3, Bălți, Cahul, Căușeni, Strășeni - câte 2 cazuri, Călărași, Edineț, Fălești, Orhei, Taraclia, Ungheni - câte un caz.

Alte trei persoane s-au tratat și au fost externate. Numărul celor vindecați a ajuns la 40. Primul caz de Covid-19 în Republica Moldova a fost depistat pe 7 martie, la o femeie care a venit din Italia.