Boeing 737 MAX, gata să zboare din nou
Externe 17 mai 2019, 20:39 | 1008

Compania Boeing este gata să obţină din nou autorizaţia pentru zborul avioanelor 737 MAX, ținute la sol în toată lumea. Ce modificări a făcut gigantul american la modelul implicat în două tragedii aviatice, soldate cu 350 de morți.

Statele Unite

Oficialii Boeing au anunțat că au modificat sistemul informatic al avioanelor 737 MAX și au pregătit programe speciale pentru antrenarea piloților. Totodată, au fost efectuate peste 200 de teste de zbor pentru a verifica viabilitatea schimbărilor. Acum, constructorul american spune că aeronava Boeing 737 MAX nu mai prezintă niciun risc și e gata să zboare din nou. Toate aeronavele de acest gen au fost consemnate la sol în toată lumea. Compania nu a primit nicio comandă pentru un astfel de aparat de zbor și a raportat pierderi de milioane, în ultima lună.

Dubai

Cel puţin patru persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropierea Aeroportului din Dubai. Victimele sunt trei cetățeni britanici şi un sud-african. Autorităţile din Emiratele Arabe Unite cercetează circumstanţele producerii accidentului, iar prima versiune este o defecțiune la motorul aparatului de zbor.

Statele Unite

Un alt incident aviatic a avut loc în Statele Unite. Un avion multirol F-16 s-a prăbuşit peste un depozit aflat în apropierea unei baze aeriene din sudul Californiei. Pilotul s-a catapultat şi a scăpat nevătămat. În urma incidentului, 12 persoane au fost rănite. Primele concluzii denotă că pilotul a pierdut controlul avionului din cauza unor probleme la sistemele hidraulice.

Opinia ta contează. Comentează!