Detalii noi în cazul Skripal
Externe 29 martie 2018, 15:16 | 3071

Noi detalii apar în cazul Skripal. Fostul spion rus și fiica sa au avut primul contact cu agentul neurotoxic la domiciliul lor din Marea Britanie. Este anunțul făcut de către autoritățile de la Londra, care au demarat cea mai amplă și complexă investigație în acest caz.

Cea mai mare concentraţie de agent neurotoxic s-a aflat pe uşa de la intrarea locuinței lui Skripal. Oficialii au subliniat că riscul public rămâne totuși scăzut. Între timp, Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, de 33 de ani, continuă să se află în stare critică la spital. Ei sunt sedați și nu pot comunica. Cei doi au fost otrăviți pe patru martie, în sud-vestul Angliei. Occidentul acuză Rusia, dar Moscova nu recunoaşte nimic.

Într-o decizie comună fără precedent, peste 21 de ţări, între care Statele Unite, Canada şi 18 state europene, au decis expulzarea a peste 137 de diplomaţi ruşi. Și NATO a anunţat o măsură similară, ce vizează șapte oficiali ruși, în timp ce acreditările altor trei vor fi respinse. Iar Washington-ul a anunţat că 60 de diplomați ruşi sunt și ei obligați să părăsească teritoriul Americii.

Opinia ta contează. Comentează!