Arnăut cere anularea suspendării
Social 15 martie 2018, 17:37 | 2578

Sergiu Arnăut, care a fost suspendat din funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău de Consiliul Superior al Magistraturii, insistă să devină iar magistrat. El a contestat decizia CSM la Curtea Supremă de Justiție, dar ședința în acest caz a fost amânată. Arnăut este cercetat într-un dosar de corupere pasivă și trafic de influență.

Judecătorul nu s-a prezentat la ședință, el fiind reprezentat de către avocatul său, care a depus o cerere de recuzare a întregului complet de judecată. Demersul a fost examinat de un alt grup de judecători și a fost respins. Astfel, s-a anunțat o pauză până pe 30 martie. În timp ce Sergiu Arnăut cere în proces anularea deciziei CSM, reprezentantul Consiliului Superior al Magistraturii solicită menținerea hotărârii.

Amintim că judecătorul Sergiu Arnăut a fost suspendat din funcție acum trei luni. Decizia a fost luată de către membrii CSM, în urma unui demers făcut de către procurorul general. Subiectul a fost examinat cu ușile închise. Arnăut a refuzat atunci să răspundă la întrebările reporterului Jurnal TV, repetând fraza „Nu mă obligați să vorbesc”.

Judecătorul are o experiență de 22 de ani. Portalul Moldova Curată a scris anterior că dosarul penal pe numele său a fost pornit în baza unui denunț al unei persoane, care a declarat că Arnăut ar fi pretins câteva mii de euro pentru a anula decizia primei instanțe și a emite o sentință mai blândă într-un caz penal. Judecătorul le-ar fi spus însă procurorilor că ar fi nevinovat.

Nu este pentru prima dată când Sergiu Arnăut ajunge în atenția opiniei publice. Acum 6 ani, Centrul de Investigații Jurnalistice a scris că judecătorul locuiește într-un imobil cu trei etaje, are garaj și construcții accesorii, înscrise în acte pe numele soției, pe care nu le indicase însă în declarația de avere. În urma investigației, CNA și Procuratura Anticorupție au descoperit că oficial, magistratul și soția sa erau divorțați, deși locuiau în aceeași casă. Doi ani mai târziu, reporterii Jurnal TV au realizat o investigație în care au demonstrat că judecătorul locuiește în casă și se ocupă de reparația ei. Atunci, fosta Comisia Națională de Integritate a pornit un control la sesizarea postului nostru de televiziune. În urma acestuia, membrii CNI au decis să transmită dosarul Procuraturii Generale pentru a fi examinat sub aspectul falsului în declaraţii, dar procurorii au clasat cazul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie