Salvatorii din Republica Moldova vor utiliza echipament modern de prim ajutor la intervenții
Social 25 noiembrie 2020, 20:15 | 745

Salvatorii din Republica Moldova vor utiliza echipament modern de prim ajutor la intervenții. Donația a venit din Polonia. Lotul cuprinde paturi pliante, măști de protecție, tărgi de evacuare. Valoarea donației este de aproape 130 de mii de euro. Pompierii au beneficiat și de un curs de instruire din partea polonezilor, care spun că le va fi de mare ajutor.

Echipamentul de prim ajutor a fost oferit de Fundația Corpului Medical Maltez din Polonia.

Maciej Kowalczyk, secretarul Ambasadei Poloniei în Moldova: "Partenerii noștri de la Fundația Malteză au vizitat centrele de instruire și au oferit patru sesiuni de instruire pentru o echipă formată din 180 de pompieri și personal al Serviciului de salvare. Tot echipamentul care a fost adus din partea partenerilor noștri are 1,5 tone de articole de calitate înaltă pentru operațiunile de salvare."

MIsal Razisco, manager de proiect din cadrul Corpului Medical Maltez din Polonia: "Vreau să mulțumesc Guvernului Poloniei pentru susținerea acestui proiect, fără de care nu am fi reușit să cumpărăm tot acest echipament."

Vitalie Grabovschi, șef adjunct al IGSU: "Sunt sigur că produsele oferite vor contribui la eficientizarea acțiunilor noastre, iar cunoștințele obținute în instruiri vor ridica nivelul de profesionalism al angajaților."

Echipamentul de prim ajutor costă 128 de mii de euro.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie