Un teren de 15 mii de metri pătrați de pe teritoriul Parcului industrial ”Tracom” este pe cale să fie privatizat
Social 7 mai 2021, 15:32 | 27279

Privatizare cu bucluc în Chișinău! Un teren de 15 mii de metri pătrați de pe teritoriul Parcului industrial ”Tracom” este pe cale să fie privatizat, cu tot cu o construcție făcută pe jumătate. Rezidenții parcului sunt împotrivă, deoarece concursul a fost organizat cu abateri de la legislație. În opinia rezidenților, o problemă este și faptul că la concurs participă o firmă afiliată fratelui fostului președinte Igor Dodon.

Această clădire și aproximativ 15 mii de metri pătrați de teren în paragină de pe teritoriul Parcului industrial ”Tracom” ar urma să ajungă în gestiunea companiei Sphere Group. Concursul de privatizare este programat pentru săptămâna viitoare, dar el este ilegal, afirmă președintele rezidenților Parcului ”Tracom”, Victor Frija.

VICTOR FRIJA, președintele rezidenților Parcului industrial Tracom: "Vreau să spun că este ilegal, deoarece mai multe cereri au fost depuse în decurs de un an, de la mai mulți rezidenți. În mod abuziv ne-au respins cererile, dar cu părere de rău, nu știu din ce considerente, acum la moment pe timp de pandemie, în baza alegerilor anticipate, s-a luat decizia să dea în locațiune, acestea 15 de metri pătrați."

Victor Frija vorbește de o înțelegere între grupurile, ale căror interese coincid anume pe segmentul privatizării de la Tracom.

VICTOR FRIJA, președintele rezidenților Parcului industrial Tracom: "Studiu de fezabilitate nu este. În acest caz, nu se vinde, nu se dă, nu se cumpără. La moment se cunosc - există un grup criminal, la Kentford, etajul șapte, se iau toate deciziile. Cum a fost întărit și actualul director general cu toate că se spune că în baza de concurs, cum a fost întărit, multă lume cunoaște. Eu doar mă axez pe faptul că ceea ce face nu este deloc încadrat în cadrul legii."

Terenul respectiv aparține statului, iar intreprinderea ”Tracom” nu ar fi în drept să își asume astfel de decizii, afirmă Victor Frija, care cere implicarea instituțiilor statului în soluționarea problemei.

VICTOR FRIJA, președintele rezidenților Parcului industrial Tracom: "Eu în calitatea mea de președinte a rezidenților parcului industrial Tracom, în numele tuturor rezidenților vin cu rugămintea, la organele abilitate - Președinție, Procuratura Generală, Guvern. Vă rog frumos să vă implicați în soluționarea problemei date."

Victor Frija amintește și despre intenția conducerii întreprinderii de a scoate la licitație terenul de opt mii de metri pătrați, pe care ar fi promis că va construi o parcare comună.

VICTOR FRIJA, președintele rezidenților Parcului industrial Tracom: "Parcarea tot s-a discutat și a fost promisă pentru rezidenți. Nu și-au îndeplinit obligația. Tot așa a fost invitată presa. La inițiativa rezidenților a fost stopată, tot a fost inclusă în ordinea de zi. Văd că nu înțelege și iarăși merge pe pași greșiți în privința rezidenților."

Pentru explicații l-am sunat pe directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Ghenadie Țepordei.

GHENADIE ȚEPORDEI, director general APP: "Eu nu cunosc, poate este vreun subiect pe ordinea de zi la Consiliul Societății Tracom. Eu o să verific să văd dacă este pe ordinea de zi acest subiect. Eu nu fac parte din Consiliu. Ulterior este legea cu privire la parcurile industriale, care prevede toate drepturile și garanțiile pe care le au rezidenții. Referitor la teren. Sigur că este din domeniul public și nu poate fi privatizat."

Ce comentarii a mai făcut directorul Agenției Proprietăți Publice și detalii despre compania Sphere Group aflați în buletinele de știri de la Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie