Experţii în sănătate sunt deosebit de îngrijoraţi de tulpinile descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia
Externe 2 martie 2021, 15:46 | 872

Noile variante de Covid-19 ar putea să ducă la un „potenţial nou val de cazuri” în Statele Unite, relatează BBC. Deși numărul infecțiilor a scăzut în unele țări, specialiștii avertizează că schimbarea ar putea fi o tranziție subtilă către un nou val de infectări, luând în calcul tulpinile care se răspândesc în întreaga lume.

Şefa Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din Statele Unite a declarat că este îngrijorată de ce au arătat datele recente legate de virus.

ROCHELLE WALENSKY, director al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: "Situația este fragilă. Nu este deloc momentul să relaxăm restricțiile. Deși am înregistrat scăderi mari în ceea ce privește infectările în ultimele șase săptămâni, aceste scăderi au urmat după cel mai înalt vârf pe care l-am avut în pandemie."

Ea a spus că aproximativ 70.000 de cazuri noi pe zi au fost înregistrate săptămâna trecută, ceea ce reprezintă „un număr foarte mare”. În aceeaşi perioadă s-au înregistrat şi 2.000 de decese pe zi.

ANTHONY FAUCI, imunologul Statelor Unite: "Punctul pe care l-a subliniat doctorul Walenksy este critic. Dacă ajungem la un număr de 70.000, ne aflăm în acea poziție foarte precară pe care o aveam chiar înainte de căderea valului, într-un moment în care orice lucru care ar putea perturba situația, ar putea provoca de asemenea un nou val de infectări."

Există multe versiuni ale virusului, însă experţii în sănătate sunt deosebit de îngrijoraţi de câteva, printre care cele descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a declarat că varianta B 1 1 7, cea din Marea Britanie, va deveni tulpina dominantă în America, în această lună.

ROCHELLE WALENSKY, director al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: "Poate că noi am terminat cu virusul, dar virusul nu a încheiat cu noi. Nu avem voie să devenim confortabili sau să ne amăgim cu un sentiment fals de securitate, că cea mai grea fază a pandemiei a trecut. Nu acum și nu în momentul în care vaccinarea în masă este atât de aproape."

În total, în Statele Unite au fost înregistrate peste 28 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 500.000 de decese, potrivit datelor OMS.

Opinia ta contează. Comentează!