Cererile avocaților lui Petic, respinse
Social 22 aprilie 2019, 20:21 | 2329

Ofițerul în rezervă Gheorghe Petic afirmă că a fost bătut de către șeful Penitenciarului nr. 13, Igor Pântea. El a mai declarat că a fost lipsit de dreptul de a-și vedea familia în următoarele trei luni. Avocații lui Petic au cerut scoaterea lui de sub învinuire în noul dosar pentru huliganism, dar Judecătoria Cahul, sediul Taraclia, le-a respins cererea.

Gheorghe Petic mai spune că a fost lipsit de dreptul de a-și vedea familia, în următoarele trei luni.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a respins acuzațiile. Potrivit lui, săptămâna trecută, în Penitenciarul nr. 13 NU au fost înregistrate altercații. Cât despre privarea dreptului la întrevederi, Pantea ne-a spus că Petic a fost pedepsit pentru că a amenințat personalul penitenciarului cu răfuiala. Avocații lui Gheorghe Petic spun că la ședință și-au prezentat în scris argumentele privind încetarea procesului penal.

Acuzarea susține că aceasta este doar poziția apărării.

Potrivit avocaților, Gheorghe Petic a făcut și două plângeri după ce a fost bătut, care îi sunt adresate avocatul poporului și procurorului șef al municipiului Chișinău. În noul dosar, Gheorghe Petic riscă până la șapte ani de închisoare. Cei vizați nu au comentat acuzațiile. Amintim că ofițerul în rezervă a fost condamnat recent la trei ani și șase luni de pușcărie și va trebui să plătească și o amendă de 30 de mii de lei într-un dosar, în care este acuzat de viol și violare de domiciliu. Petic a respins învinuirile, declarând că este vorba despre un dosar deschis din considerente politice, după ce a deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați funcționari de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie